Bedrijfsaansprakelijkheid-verzekering vaak niet voldoende voor zzp’er

Check je aansprakelijkheidsrisico! Ben je afdoende verzekerd?

Goede voorlichting over verzekeringen is belangrijk. Vraag aan zzp’ers waarvoor ze verzekerd zijn en het antwoord zal vaak zijn; ‘Voor alles’.  In de praktijk blijkt dat veel ondernemers niet goed weten welke dekkingen de afgesloten verzekeringen bieden. Het gaat vaak mis bij de verwachte dekking van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). De AVB dekt schade aan anderen of aan spullen die door jou veroorzaakt zijn. Heb je iemands apparatuur geleend en gaat dat stuk, dan is dat niet verzekerd bij een reguliere aansprakelijkheidsverzekering. Je hebt dan een aanvullende verzekering nodig.

Vaak is niet duidelijk welke aansprakelijkheidsverzekeringen eigenlijk nodig zijn voor het beroep dat wordt uitgeoefend c.q. de werkzaamheden die worden verricht. In veel situaties voorziet de bedrijfsaansprakelijkheid niet voor het volledige risico van aansprakelijkheid en is het belangrijk te vast te stellen of onderstaande dekkingen ook op jou van toepassing zijn en adviseert ZZP Nederland Verzekeringen je de polis goed te checken op onderstaande aanvullingen;

Aanvulling op AVB

Opzichtdekking; Wanneer je zaken van een ander onder je hebt om te gebruiken, bewerken, repareren, behandelen, reinigen of andere reden valt dit niet onder de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheid. Deze dekking kun je voor een vaak lage meerpremie meeverzekeren aangezien dit een veel voorkomend risico is.

De Construction Allrisk-verzekering (CAR) of Montage verzekering is een belangrijke aanvullende verzekering voor mensen in de bouw die zich bezighouden met bouw- en verbouw. Deze geeft ook dekking voor dit soort situaties waar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering absoluut niet in voorziet. Met de deze verzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan nieuwbouw of bestaande bouw, die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Bijvoorbeeld wanneer een muur instort die tijdens de verbouw gestut is of bij de montage verzekering schade aan installaties.

De beroepsaansprakelijkheid verzekert jou voor de aansprakelijkheid voor beroepsfouten. Denk daarbij aan een nalatigheid, vergissing, onachtzaamheid tijdens je werk. Voor met name de adviserende beroepen, in brede zin, is deze verzekering onontbeerlijk en tegenwoordig in de meeste gevallen tegen een vaak lage maandelijkse premie af te sluiten.

Meer informatie over verzekeringen

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste ZZP Nieuws in Amsterdam.