Herlancering ZZP Mokum; The next level een succes

Op 7 maart jl. was het event ZZP Mokum ‘The Next Level’ in Amsterdam. Zzp’ers uit Amsterdam en omgeving kwamen in groten getale naar het event, waardoor het een mooie en leerzame avond werd.

Het grootste doel van de avond was om Amsterdamse ondernemer kennis te laten maken met de diensten van het nieuwe ondernemersplatform: ZZP Mokum. Daarnaast wilde het bestuur van ZZP Mokum ook graag weten wat zij voor de ondernemers konden betekenen.

Een impressie van de bijeenkomst.

Wat wil de ondernemer?
Om de wensen van de Amsterdamse ondernemers te kennen werd de online tool Mentimeter ingezet. Dagvoorzitter Andre Accord praatte de gehele avond op een vloeiende wijze aan elkaar en legde ook uit hoe men kon antwoorden op de vragen die via Mentimeter werden gesteld. Hierdoor kon de zaal direct in gesprek met het bestuur van ZZP Mokum door middel van antwoorden die op vooraf opgestelde vragen werden gegeven. Uit de antwoorden bleek dat ondernemers graag van ZZP Mokum zien dat ze zich bezighouden met netwerkmogelijkheden bieden, workshops geven, belangen behartigen en helpdesk beschikbaar stellen. Het bestuur van ZZP Mokum neemt deze wensen mee en gaat er mee aan de slag.

Discussie en Money Jam
Er werd een paneldiscussie gevoerd met Kim de Jong van House of Tax, Maarten Post voorzitter van Stichting ZZP Nederland en Michiel Ypenburg, penningmeester van ZZP Mokum. Het thema was “Don’t go broke, trying to get rich”. Er werd o.a. gediscussieerd over je eigen marktwaarde, de hoogte van je tarief en waar de oplossing zou moeten liggen wanneer je niet verzekerd bent voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Uit de resultaten vanuit de zaal bleek dat de meerderheid goed kan leven van de eigen verdiensten als ondernemer en dat de overheid een basisverzekering voor alle werkenden moet regelen waar zzp’ers zich vrijwillig aanvullend kunnen verzekeren.

Andre Accord had nog meer noten op zijn zang en vermaakte het publiek met een ‘Money Jam’, doorspekt met onderdelen uit het thema van de avond “Don’t go broke, trying to get rich”.

Workshop
Om de kennis uit te breiden werd een workshop gehouden door Femke Hogema. Zij gaf in haar workshop tekst en uitleg over Profit First, een manier van het voeren van je administratie met winst als uitgangspunt.

Netwerk en borrel
De avond werd afgesloten met heerlijke hapjes (Shekinha Catering Service), ook aan lekkere drankjes ontbrak het niet. Dit was ook de tijd om te netwerken. De avond duurde tot 22 uur en heeft ZZP Mokum op de kaart gezet. Het bestuur van ZZP Mokum gaat nu verder met de invulling van de wensen van de aanwezige ondernemer.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste ZZP Nieuws in Amsterdam.