Overstappen van verzekeraar kan lonen

Een goedkopere basisverzekering betekent niet dat de dekking of de zorg minder goed is. Elke basisverzekering dekt precies dezelfde zorg. Het is wel belangrijk dat u vooraf checkt of uw zorgverzekeraar al uw zorgverleners contracteert.  Controleer dit op de site van de zorgverzekeraar van uw keuze. Verschil is er ook in service; met een restitutiepolis heeft u meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Daarnaast moeten zorgverzekeraars, voor de Basisverzekering, iedereen accepteren zonder voorbehoud. Met andere woorden: een andere Basisverzekering afsluiten kan lonen. Opzeggen moet voor 1 januari 2019, u heeft daarna tot 31 januari de tijd om over te stappen.

Collectieve zorgverzekering nog voordeliger

Zelfstandigen kunnen door gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering besparen op hun premie. Vooral startende zelfstandigen, die voorheen gebruik maakten van een werkgeverscollectief betalen vaak de volle premie terwijl er volop mogelijkheden zijn. Het collectief voordeel bedraagt tot 8% op de basisverzekering en tot 25% op de aanvullende verzekeringen.

Ook voordeel te behalen bij eigen zorgverzekeraar

Ook ZZP’ers die niet van zorgverzekeraar willen wisselen kunnen nog flink voordeel behalen, door aan te sluiten bij een collectief. Daartoe moeten zij hun zorgverzekeraar melden dat ze zijn aangesloten bij een collectief. Dat kan zeer simpel door een telefoontje te plegen met hun zorgverzekeraar en het collectiviteitsnummer door te geven.

Collectief voordeel ZZP Nederland

ZZP Nederland biedt haar aangeslotenen collectieve korting op verzekeringen van 7 verschillende zorgverzekeraars.