Zzp’er kan inschrijven in Bel-me-niet register

Wanneer mag het wel

Let op: er zijn ook enkele uitzonderingen waardoor je wel gebeld mag worden.

Heb je een eenmanszaak, maatschap of VOF, kortom een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid? Dan kan ook jij je inschrijven in het Bel-me-niet Register. Dit register is niet alleen voor particulieren. Na inschrijving mogen bedrijven je niet meer voor een verkoopgesprek bellen. Dat jouw telefoonnummer ook in het KvK-Register staat, maakt niet uit. Ook dan moeten telefonische verkopers rekening houden met het Bel-me-niet Register.Word je ondanks je inschrijving bij het Bel-me-niet Register toch gebeld en je wilt dat dit stop? Geef tijdens het gesprek aan dat u door dit bedrijf niet meer gebeld wilt worden. Het bedrijf mag u dan in de toekomst niet meer bellen. Dit heet het recht van verzet.

  • als je klant bent of bent geweest;
  • als je zelf gevraagd hebt om jou te bellen;
  • als het bedrijf je voor marktonderzoek belt en niets probeert te verkopen;
  • als een goed doel je belt en je eerder een donatie hebt gegeven;
  • als je korter dan zes weken in het Bel-me-niet register staat ingeschreven.

Als je niet voor marktonderzoek gebeld wilt worden, dan kan je inschrijven bij MOA Onderzoekfilter.

Zeg geen ja

Let op. Als je tijdens een telefoongesprek ‘ja’ zegt op een aanbod, dan zit je er ook direct aan vast. Je hebt dan als zzp’er geen wettelijke bedenktijd. Ook een handtekening is niet nodig. Eigenlijk moet je nooit ‘ja’ zeggen tegen telefonische verkopers want er zijn bedrijven bij die dan jouw ‘ja’ opnemen en met dat antwoord gaan plakken en knippen zodat het lijkt alsof je toestemt met het aanbod. Zeg dus nooit ‘ja’ tijdens een telefonisch verkoopgesprek.

Maak melding

Sta je in het Bel-me-niet-register en word je toch gebeld? Of blijft een bedrijf je ongevraagd bellen? Meld jouw klacht bij de ACM!

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste ZZP Nieuws in Amsterdam.